Spoznajte našo mentorico: Eva Boštjančič

Spoznajte našo mentorico

Mentorica: Eva Boštjančič

Področje svetovanja: Analitika

Eva Boštjančič je redna profesorica na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani in vodja Katedre za psihologijo dela in organizacije. Raziskovalno se ukvarja s področjem talentov, medkulturno inteligentnostjo, vodenjem in z vračanjem na delo po izgorelosti oziroma daljši bolniški odsotnosti. Ob tem tudi svetuje, vodi delavnice in ureja spletno stran psihologijadela.com.

1. Zakaj ste se priključili kot svetovalka? 

K sodelovanju me je povabila psihologinja Manca Jelenčič, moja bivša študentka. Predstavila mi je podjetje, njegovo vizijo ter orodja, ki jih uporabljajo. Ker gre za usklajeno skupino mladih, nadobudnih in zagnanih posameznikov, z jasno idejo in ciljem na obzorju, sem jim z veseljem ponudila svojo zrelost in izkušnje.

2. Zakaj se vam zdi kadrovska diagnostika pomembna? 

Predvsem rabimo kadrovsko diagnostiko v situacijah, ko izgubimo kompas – ne vemo, kam in kako naprej. Pravzaprav jo potrebujemo na vsaj polletni bazi – da se pogledamo v ogledalo oziroma da vidimo, kje v delovni organizaciji imamo še priložnosti, kje škripa in kje so še vrzeli. 

3. Kaj je po vašem mnenju glavna prednost Quantifly-ja

Predvsem mi je všeč ekipa, ki “grize”. Pa ne svojih strank, ampak je to ekipa, ki se ne preda in ve, kaj hoče. Hkrati pa jo sestavljajo mladi strokovnjaki, ki znajo prisluhniti naročniku ter orodja ustrezno izberejo, prilagodijo, nadgradijo.

 

4. Kaj bo po vašem mnenju, v naslednjih 18 mesecih (tj. v 2. polovici 2022 in v letu 2023), glavna prednost podjetij, ki bodo uporabljala kadrovsko diagnostiko? 

Tako kot vedno je prednost v tem, da lahko napoveš kadrovske aktivnosti (zadovoljstvo, povezanost, vrednote, zavzetost, motivacija, odhajanja iz organizacije) za nekaj mesecev vnaprej. Konec koncev so posel ljudje. In če imamo v organizaciji zadovoljne vodje, ki vodijo zavzete zaposlene, potem je uspeh (skoraj) zagotovljen.