Kako so pri Ceneje.si postavili temelje za večjo učinkovitost ekip ter individualni razvoj sodelavcev

Spoznajte našo stranko

Stranka: Ceneje d.o.o. 

Panoga: Spletna prodaja in poslovno svetovanje

Velikost: 49 zaposlenih

Ceneje.si je del skupine Heureka Group - največje spletne strani za primerjavo cen in svetovalca za spletno nakupovanje v Srednji in Vzhodni Evropi. Njihov glavni namen je omogočiti pametno in brezmejno nakupovanje za potrošnike. 

Glavni izzivi

Pri Ceneje.si so v preteklosti že preizkusil različne pristope k vrednotenju zdravja organizacije. Žal z nobenim od njih niso dosegli pravega napredka. Učinkovitost ekipe so poskušali povečati s spodbujanjem razvoja zaposlenih in sodelovanja med ekipami. 

"Verjeli smo, da lahko z enako količino dela dosežemo več in dejansko prihajamo domov z manj stresa ter v boljši fizični in psihični kondiciji."
David Čreslovnik, generalni direktor, Ceneje.si

Cilji 

  • Odkriti možne komunikacijske  ovire med ekipami.
  • Prepoznavati razvojni potencial zaposlenih.
  • Pripravati individualne akcijske načrte za zaposlene.

Ovire

1. Nedokončani poskusi 

S temi izzivi so se že poskušali spopasti sami, a postopkov nikoli niso izpeljali do konca. Potrebovali so strukturiran proces in podporo od prvega koraka do končnega rezultata. 

 

»Imeli smo “recepte”. Slediti si moral nekaj korakom. Od začetka intervjujev do izdelave akcijskega načrta za vse. Toda nihče ni skrbel za to, da so se ti koraki izvajali."
David Čreslovnik, generalni direktor, Ceneje.si

2. Pomanjkanje povratnih informacij in individualnih razvojnih načrtov

Zaposlene so spodbujali k osebnemu razvoju. Vendar pa zaposleni niso vedeli, na katera področja se morajo osredotočiti. Manjkale so jim povratne informacije sodelavcev in individualni načrti za razvoj.

3. Zapleteni in dolgotrajni pristopi

V preteklosti so sami izvajali različna 360-stopinjska ocenjevanja in individualne intervjuje, kar je bilo zamudno, a ni imelo želenega učinka. Tokrat so iskali rešitev, ki bo dosegla cilj, a zaposlenim ne bo vzela veliko časa..

Rešitev 

1. Predstavitev analize in zbiranje podatkov

Prvi korak je bila predstavitev za vse zaposlene. Predstavljen je bil glavni namen in proces analize Quantifly. Razjasnili smo pomisleke o anonimnosti in podali natančna navodila o izpolnjevanju vprašalnika. Zaposleni so imeli za izpolnjevanje pet dni časa, za izpolnitev pa so v povprečju potrebovali eno uro.

»Moram reči, da sem bil presenečen nad tem, kako premišljen je vprašalnik. Zelo mi je bil všeč preprosta uporabniška izkušnja. To mi je omogočilo, da sem vprašalnik dokončal hitreje."
David Čreslovnik, generalni direktor, Ceneje.si

2. Analiza podatkov in predstavitev poročila za vodstvo

Naši podatkovni analitiki so obdelali in interpretirali podatke ter pripravili priporočila za izboljšave. Poglobljeno poročilo je bilo predstavljeno vodstvu.

“Moj najljubši del in največje presenečenje je bila poglobljena analiza. Skupaj smo se lotili nekaterih naših težav. Pomagali so nam razumeti, zakaj imamo te težave in kaj lahko storimo glede njih.”
David Čreslovnik, generalni direktor, Ceneje.si

3. Predstavitev poročila in delavnica za zaposlene 

Rezultate in ključne izzive smo predstavili tudi ostalim zaposlenim. Preko delavnice so zaposleni lahko delili svoj pogled in predlagali rešitve za glavna področja izboljšav.

4. Priprava individualnih razvojnih načrtov

Zaposleni so se udeležili individualnih srečanj z našimi internimi svetovalci. Prejeli so interpretacijo svojih individualnih rezultatov in pripravili personaliziran akcijski načrt za svoj strokovni razvoj. 

Rezultat

Z našo podporo so v Ceneje uspešno postavili temelje za izboljšano delovno učinkovitost. Prejeli so poglobljeno analizo trenutnega stanja in pripravili konkretne načrte za izboljšave na organizacijski in individualni ravni. 

 

  • Analiza omrežij sodelavcev in ekip jim je omogočila boljše razumevanje, kako izboljšati sodelovanje med ekipami.
  • Vodstvo je prejelo konkretna priporočila za izboljšanje učinkovitosti ekip.
  • Vsi zaposleni so imeli možnost pripraviti individualne načrte za svoj poklicni razvoj.

 

Razmišljate o Quantiflyju?

Poglejte, komu David Čreslovnik priporoča Quantifly in zakaj!