Prva investicija skupine Elektronček Group, v lasti Joca Pečečnika, gre zagonskemu podjetju Quantifly

Elektronček Group, ki je v večinski lasti podjetnika Joca Pečečnika, je pol milijona evrov namenil slovenskemu start-up podjetju CirrioSoft, d. o. o. Podjetje pod tržno znamko Quantifly razvija orodja in storitve organizacijske (HR) diagnostike.

Luka Pregelj, ustanovitelj podjetja, je ob podpisu investicijske pogodbe povedal: »Podpora domačega ekosistema in podjetnikov, kot je Joc Pečečnik, slovenskim zagonskim podjetjem je ključna. Brez njihove podpore v znanju, povezavah in nenazadnje tudi finančnih sredstvih projekti, kot je Quantifly, ne bi bili izvedljivi. Zagonska podjetja v začetku potrebujejo veliko spodbude za preboj, uspešne zgodbe pa seveda vrnejo ekosistemu še veliko več, kot je bilo sprva vloženo. Tako v denarju, kot tudi poslovnih priložnostih. Veseli me, da se je ekipa Elektrončka, z Jocom Pečečnikom na čelu, odločila podpreti našo zgodbo. Verjamem, da je investicija v Quantifly tudi investicija v slovenski poslovni ekosistem, saj bomo s svojimi orodji in rešitvami pomagali dvigati konkurenčnost domačega gospodarstva.«

Joc Pečečnik, lastnik Elektronček Groupa, je ob podpisu pogodbe razložil odločitev za investicijo vQuantifly: »Iz izkušenj vem, da so za uspeh podjetja ključni ljudje.  Ustrezni zaposleni, ki so zavzeti za svoje delo, pripadni podjetju in timsko usmerjeni bodo tudi učinkoviti pri svojem delu. Quantifly nudi poglobljeno analizo, primerljivo s storitvami najboljših svetovalnih agencij – ceneje in hitreje. Vidim ogromen potencial v tej ideji, zato sem se odločil, da jih bom finančno podprl. Nameravam biti tudi mentor na njihovi poslovni poti, saj mislim, da lahko z mojimi izkušnjami dosežejo več.«

Quantifly pomaga odgovoriti na štiri ključna vprašanja, s katerimi se spopadajo podjetja v ekonomiji znanja: kako pridobiti najboljše talente, razvijati ključne zaposlene, zagotavljati, da zaposleni dobro sodelujejo med seboj, in poskrbeti, da ostanejo v podjetju.

Z uporabo rešitev Quantifly lahko podjetja identificirajo ključne zaposlene, odkrijejo patologije ter sistematično zvišujejo zavzetost, preprečujejo preobremenjenost in odpravljajo ozka grla v pretoku informacij.

Pri razvoju rešitev Quantifly podjetje CirrioSoft sodeluje s široko paleto strokovnjakov s področja podatkovne analitike, tehnološkega razvoja, organizacijske psihologije, kadrovanja in poslovnega razvoja.

Podjetje CirrioSoft je tudi prejemnik konvertibilnega posojila z razpisa SK-75 za zagon podjetij v okviru Slovenskega podjetniškega sklada in eno izmed podjetij, ki so se udeležila prvega programa slovensko-izraelskega podjetniškega pospeševalnika v Tel Avivu.

Luka Pregelj, ustanovitelj podjetja, se je ob tej priložnosti tudi zahvalil celotni ekipi podjetja in slovenskemu podpornemu ekosistemu, vključno s Slovenskim podjetniškim skladom, Poslovnimi angeli Slovenije in angelskimi investitorji, ki so orodja in storitve Quantifly pomagali in pomagajo razvijati.

Več informacij:
Nataša Novak
marketing@quantifly.si
+386 31 575 012