(Vabilo na dogodek) 2. Quantifly Meet-up: Kako v negotovih časih izboljšati vzdušje in ohraniti zavzetost v ekipi?

Če so bila zadnja leta za mnoga podjetja v luči izjemne rasti in hitrega zaposlovanja, se prioritete v zadnjem času spreminjajo.

Fokus se od večanja ekip in (neorganske) rasti, obrača k zadrževanju obstoječih ekip, ponekod pa tudi k zmanjševanju. Kljub temu da najbolj odmevne zgodbe o zmanjševanju števila zaposlenih pri (v zadnjih letih) hitrorastočih podjetij prihajajo iz tujine, pa s se s takšnimi izzivi že soočajo tudi nekatera slovenska podjetja.

Takšne novice in širša ekonomska situacija seveda lahko vpliva na počutje zaposlenih vseh podjetij, še posebej, ko se odpuščanja dogajajo v njihovih panogah. 

Kako torej v teh pogojih ohraniti občutek varnosti in motivacijo za delo ter kako  v podjetjih, kjer so oz. bodo morali zmanjšati ekipe, poskrbeti za zaposlene ter s prilagoditvijo kulture podjetja ponovno dvigniti vzdušje in zavzetost?

Pridružite se nam na drugem online Quantifly Meet-upu, na katerem bosta z nami svoja razmišljanja in dobre prakse predstavila Miha Medven in Tjaša Urnaut.

Tudi tokrat bo na srečanju dovolj prostora za vprašanja in pogovor o vaših izkušnjah, skrbeh in nasvetih.

Udeležba je brezplačna, prijava pa obvezna: bit.ly/Q-MeetUp-2

Kdaj in kje?

2. Quantifly Meet-up bo v četrtek, 20. aprila 2023 od 9.30 do 10.30, online (povezavo do srečanja dobite ob prijavi).

Predstavitev gostov in predavanj

Študija primera: Kako voditi ekipo po odpuščanju?

Miha Medven in Tjaša Urnaut

Zavzeta in povezana ekipa je pomembna za preživetje podjetja, še posebej ko pride do nestabilnih obdobij na trgu. Za visoko pripadnost, zaupanje in moralo tudi, ko so okoliščine slabše, pa je potrebno načrtno gojiti kulturo, ki to omogoča. O konkretnem izzivu GlobaliD bosta govorila Tjaša Urnaut in Miha Medven.

Start-up GlobaliD, oz. njihov slovenski partner Kupi d.o.o., se ukvarja z razvojem programerske opreme in aplikacij.

Zaradi sprememb na trgu in v usmeritvi podjetja, so se po hitri rasti ekipe bili primorani posloviti od polovice sodelavcev. Najprej je tako bilo potrebno poskrbeti za ljudi, ki so ekipo zapustili, in jim pomagati poiskati nove zaposlitve. Hitro zmanjšanje števila zaposlenih pa je seveda imelo močan učinek tudi na kulturo in moralo tistih, ki so ostali.

V podjetju so zato spremenili pristop do vodenja in začeli gojiti drugačno kulturo, z večjim zavedanjem, da so zaposleni integralni del podjetja, ter večjo mero soodločanja o ustroju podjetja.

S takšnim pristopom so kljub velikemu izzivu uspeli dvigniti moralo ter povečati povezanost in pripadnost članov ekipe.

Z več kot 10 leti vodstvenih pozicij v IT sektorju, Miha združuje izkušnje v programiranju z vodstvenimi veščinami. Kot svetovalec pa podjetjem pomaga graditi efektivne ekipe in usposabljati kompetentne vodje, da lahko efektivno razumejo potrebe uporabnika in jih tudi realizirajo s kvalitetnim produktom.

Tjaša je COO podjetja Kupi d.o.o. in vodja pisarne GlobaliD. Ima večletne izkušnje s projektnim vodenjem, organizacijo procesov in doseganjem ciljev tako na organizacijski kot na ekipni ravni. Njeno delo redno vključuje skrb za zaposlene, njihovo dobrobit in nemoten potek dela.

Udeležba je brezplačna, prijava na dogodek pa je obvezna: bit.ly/Q-MeetUp-2

Organizator dogodka Quantifly, d.o.o. bo na dogodku naredil več posnetkov zaslona z namenom promocije dogodka oziroma poročanja o dogodku. Fotografiranje in snemanje bo potekalo skladno z veljavnim nacionalnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Uredbo (EU) 2016/679. Fotografije in posnetki dogodka bodo objavljeni na spletnih straneh Quantiflyja in družbenih omrežjih LinkedIn, Facebook, YouTube in Instagram.