Izmerite utrip vaše organizacije

V današnjem dinamičnem delovnem okolju je bolj kot kdajkoli prej pomembno spremljati razpoloženje zaposlenih. Razumevanje in naslavljanje potreb ter skrbi zaposlenih je ključnega pomena za ohranjanje visoke morale, produktivnosti in splošnega poslovnega uspeha. Ena od učinkovitih metod za doseganje tega cilja je t.i. “pulzna anketa”. Podjetja lahko z rednim pridobivanjem povratnih informacij s strani zaposlenih poskrbijo za višjo zavzetost, produktivnost in zadovoljstvo.

V nadaljevanju najdete informacije o tem, kaj so pulzne ankete in kakšna je njihova vloga pri spodbujanju pozitivne organizacijske kulture.

Kaj so pulzne ankete?

Pulzne ankete so kratki, ciljno usmerjeni vprašalniki, ki se zaposlenim pošiljajo v rednih časovnih intervalih. Njihov namen je pridobiti hitro oceno zdravja podjetja, podobno kot se preverja utrip pacienta. Za razliko od letnih anket se pulzne ankete izvajajo redno (tedensko, mesečno ali kvartalno) in zagotavljajo reden vpogled v mnenja in občutke zaposlenih.

Pulzne ankete so več kot zgolj zbiranje podatkov, bistvo leži v uporabi teh podatkov za vodenje vaše organizacije do večjega uspeha.  Pomagajo vam pri globljem razumevanju vaših zaposlenih, izboljšanju njihovih izkušenj in usklajevanju vaših strategij z nenehno spreminjajočo se dinamiko vaše delovne sile.

Prednosti uporabe pulznih anket

Pulzne ankete prinašajo številne prednosti za organizacije, med drugim:

1. Kratek čas izpolnjevanja in visoka stopnja odzivnosti

Hitra izvedba anket, ki jo omogočata krajši format in mobilna dostopnost, preprečuje utrujenost od anket, kar zagotavlja zanesljivejše in bolj angažirane odgovore zaposlenih, ki sicer ne radi sodelujejo v dolgih anketah.

2. Povratne informacije v realnem času  

Velika prednost pulznih anket je, da lahko v hitrem času pridobite vpogled v zavzetost in zadovoljstvo zaposlenih. V nasprotju z letno anketo o zavzetosti, ki zajame letni posnetek zavzetosti zaposlenih, vam pulzne ankete omogočajo mesečno ali kvartalno spremljanje vidikov, kar zagotavlja prilagodljivost. Z rednim izvajanjem pulznih anket lahko organizacije prepoznajo težave in jih nemudoma odpravijo, s čimer preprečijo, da bi te prerasle v večje probleme. 

 

3. Spremljanje učinkovitosti akcijskih načrtov

Pulzne ankete zagotavljajo neprekinjen mehanizem povratnih informacij v realnem času, ki je ključnega pomena za spremljanje učinkovitosti akcijskih načrtov, pridobljenih na podlagi tradicionalnih anket o zavzetosti. Ta pravočasen in  ponavljajoči se pristop organizacijam omogoča sprejemanje informiranih odločitev, izpopolnjevanje strategij ter zagotavljanje, da so izvedene spremembe skladne s cilji in nalogami organizacije.

4. Sledenje trendom v vaši organizaciji

Pulzne ankete so koristne pri merjenju trendov, saj omogočajo pogost vpogled v različne vidike organizacije v različnih časovnih obdobjih. Ta dinamični pristop podpira informirano sprejemanje odločitev, strateško prilagajanje in nenehno prizadevanje za izboljšave. Omogoča tudi merjenje učinka sprememb in vpliva določenih dogodkov na izmerjene metrike.

5. Večja zavzetost zaposlenih

Če imajo zaposleni možnost pogosteje posredovati povratne informacije, se počutijo cenjene in slišane. Redne povratne informacije s pulznimi anketami spodbujajo kulturo stalnih izboljšav in dokazujejo zavezanost organizacije, da prisluhne svojim zaposlenim. To lahko poveča splošno zavzetost in zadovoljstvo zaposlenih.

Preberite, kako so pri Briefdu s pulznimi anketami preverjali učinkovitost zastavljenega akcijskega načrta.

V Briefdu so s pomočjo Switch to Eleven dvignili stopnjo zaupanja v vizijo s 77 % na 88 %.


Učinkovita uporaba raziskav pulza

Da bi povečali učinkovitost pulznih anket, morajo biti te kratke, ustrezne in enostavne za izpolnjevanje. 

Pomembno je tudi, da:

  • jasno opredelite namen vsake ankete,
  • določite ustrezno pogostost, ki bo zagotovila redne vpoglede, ne da bi pri tem povzročila preveliko število anket,
  • zagotovite anonimnost, da spodbudite iskrene povratne informacije,
  • upoštevate prejete povratne informacije in zaposlenim pokažete, da je njihov prispevek cenjen in da lahko pripelje do resničnih sprememb.

Kliknite tukaj za vpogled v demo poročilo.

Kaj vprašati v pulzni anketi?

Dobra vprašanja v pulzni anketi so jasna in preprosta ter se osredotočajo na ključna interesna področja, kot so zadovoljstvo z delom, zavzetost zaposlenih, dinamika ekipe ali interna komunikacija.

Kot smo že omenili, morate najprej jasno opredeliti, kaj želite meriti, saj boste tako zagotovili, da bo vaša pulzna anketa smiselna, ustrezna in učinkovita. S tem boste postavili temelje za dobro zasnovan vprašalnik, ki bo prinesel dragocene in uporabne informacije.

Zaposlene lahko na primer prosite, da ocenijo, ali se strinjajo z izjavami, kot sta "V svoji vlogi se počutim cenjenega" ali "Imam sredstva, ki jih potrebujem za učinkovito opravljanje svojega dela". Vključite tudi vprašanja odprtega tipa, kot sta "Katero stvar bi lahko v podjetju naredili bolje, da bi izboljšali vaše zadovoljstvo pri delu?" ali "Kaj vam preprečuje, da bi dobro opravljali svoje delo?", da pridobite bolj poglobljene informacije.

Ponudba Quantilfy Pulse

Enkratna izvedba meritve Quantifly Pulse je za naročnike, ki meritev izvedejo do prvega aprila 2024 na voljo brezplačno. Naročniki, ki jo izvedejo do konca leta 2024 pa imajo na voljo 50% popust. 

Vsi naročniki, ki do konca leta izvedejo enkratno meritev imajo na voljo 25% popust na letno naročnino (vključuje do 12 meritev).

Zgoraj navedena ponudba velja ob prijavi do 1. 3. 2024.

Zaključek

Anketiranje je sestavni del ustvarjanja dinamičnega, vključujočega in produktivnega delovnega mesta. Zagotavlja dragocene vpoglede v realnem času, ki vodstvu pomagajo pri sprejemanju informiranih odločitev in hitrem ukrepanju za izboljšanje izkušnje zaposlenih. 

Zakaj ne bi poskusili? Za vas smo pripravili brezplačno pulzno anketo, ki jo lahko preizkusite. Oddajte povpraševanje in že danes naredite prvi korak k bolj zavzetim zaposlenim in produktivnejšem delovnemu okolju!

Preizkusite Pulzno anketo!