(Vabilo na dogodek) Quantifly Connect: Vloga HR pri strateškem načrtovanju

Lansko jesen smo organizirali prvi Quantifly connect dogodek, na katerem se je zbralo več kot 100 predstavnikov podjetij. Zaradi izjemnih feedbackov in zanimanja, tovrstni dogodek organiziramo tudi letos. Enak format, nove teme.

Utrinki s prvega Quantifly Connect dogodka

Zakaj je strateška vloga HR sploh pomembna?

Na trgu smo danes priča številnim in nenehnim spremembam - bitka za talente, inflacija, energetska kriza itn. Omenjeni dejavniki krepijo in poudarjajo strateško vrednost kadrovskih strokovnjakov v podjetjih. Kadrovski strokovnjaki so namreč odgovorni, da ustrezno naslovijo strateška vprašanja, povezana  z zadrževanjem talentov in realizacijo njihovih potencialov. Zato želimo preko Quantifly Connecta nasloviti, kako z različnimi pristopi okrepiti kadrovsko funkcijo v podjetju in podeliti dobre prakse na tem področju. Strateško načrtovanje je namreč ključnega pomena za uspešnost v današnjem hitro spreminjajočem se poslovnem okolju, vloga HR pri tem pa je izredno pomembna. 

Skupaj z gosti bomo naslovili teme:

 • kako doseči jasnost in skladnost vizije, 
 • strateško načrtovanje in prioritizacija aktivnosti, 
 • pridobivanje in ohranjanje podpore za HRM aktivnosti, 
 • kako strateško razvijati in opolnomočiti vodje, 
 • načrtovanje sistema nasledstva,
 • kako sistematizirati razvoj zaposlenih ter
 • kako strateško pridobivati in zadrževati kader.

Kaj vse vas čaka na tem dogodku?

 • Predavanja na temo načrtovanja sistema nasledstva, razvoja vodij in sistematizacije razvoja vseh zaposlenih.
 • Predstavitve študij primerov na temo usklajevanja in uresničevanja vizije, strateškega načrtovanja in prioritizacije HR aktivnosti ter pridobivanja in ohranjanja podpore vodstva za izvedbo HRM aktivnosti.
 • Okrogla miza na temo strateškega pristopa k pridobivanju in zadrževanju kadrov.
 • Veliko priložnosti za mreženje, deljenje dobrih praks in izmenjavanje mnenj.

Termin in lokacija

Quantifly Connect bo v sredo, 27. septembra 2023, ob 15.30, v Klubu Cankarjevega doma.

Program in govorci

Predstavitev vsebine posameznih predavanj

Sistem nasledstev - temelj uspešnega, trajnega in razvojno naravnanega poslovanja

Tina Troha in Maša Androjna

Strateško upravljanje z nasledstvi je ključno za ohranjanje kontinuitete podjetja, saj omogoča sistematičen prenos znanja in odgovornosti, razvija vodstvene veščine ter obenem nagovarja tako potrebe podjetja kot karierne cilje zaposlenih. Tina Troha in Maša Androjna, svetovalki iz podjetja Profil, bosta z nami delili svoje izkušnje z vzpostavljanjem sistemov nasledstev v raznolikih, tako hitrorastočih kot nekoliko bolj tradicionalnih, slovenskih podjetjih ter na konkretnem primeru predstavili dodano vrednost vključevanja tovrstnih procesov v poslovne strategije.

Profil d.o.o. je bil leta 1989 ustanovljen kot prva neodvisna svetovalna družba na področju upravljanja kadrovskih virov v Sloveniji in jugovzhodni Evropi. Specializirani so za iskanje in izbiro vodilnih in strokovnih kadrov ter kadrovsko svetovanje upravam in kadrovskim službam. So predana ekipa vrhunskih strokovnjakov z dolgoletnimi izkušnjami, kar jim daje konkurenčno prednost in zagotovilo, da partnerjem ponudijo storitev najvišje kakovosti. Prizadevajo si dosegati najboljše rezultate ter potrebe in interese svojih partnerjev vedno postavljajo na prvo mesto, saj le tako lahko ohranjajo temeljne vrednote Profila – kakovost, zaupanje in tradicijo.


Od popolnega začetnika do generalnega direktorja

Gregor Kosi

"Vodenje je odnos. In odnosa ne spreminjaš z nasveti o vodenju, ampak v praksi, z učenjem skozi napake. Kako se lahko izjemnega vodenja potem nauči vodja, ki živi v nenehnem strahu pred napakami?"

Kot govorec na letošnjem dogodku Quantifly Connect bo Gregor Kosi z vami delil osebne preizkušnje in izkušnje vodenja ene najhitreje rastočih in dinamičnih ekip, ki so jo zaznamovale inovativne ter tudi v mednarodnem merilu večkrat nagrajene kadrovske prakse.

Gregor Kosi, dolgoletni generalni direktor Lidl Slovenija in ustanovitelj podjetja GREAT Leadership Solutions, ki se ukvarja z izvajanjem ekskluzivnih storitev na področju poslovne odličnosti, razvoja človeških potencialov in voditeljstva.

Kako sistematizirati razvoj (vseh) zaposlenih?

Tina Kastelic

Zaradi kompleksnosti poslovnega sveta sta za uspešno delovanje organizacije, čedalje bolj pomembna zavzetost zaposlenih in njihovo usklajeno delovanje. Veliko organizacij ne ve, kako se soočati s tem, zato nam bo Tina Kastelic razkrila, kako nam lahko pri tem pomaga sistematizacija razvoja vseh zaposlenih.

Ljubezen do dela z in med ljudmi je Tino pripeljala do študija psihologije v Ljubljani. Tekom študija se je usmerjala v psihologijo dela in organizacije. Teoretično znanje je nadgrajevala s praktičnimi izkušnjami in dodatnimi izobraževanji. Je specializantka organizacijske transakcijske analize, opravljen ima tudi Trening trenerjev, osnovo medicinske hipnoze, NLP in psihodramo. Tina ima številne izkušnje s področja ocenjevanja potenciala in razvoja kadrov. V zadnjih letih se je specializirala za kompleksne kadrovske rešitve (kompetenčni modeli, sistemi nasledstev, mentorski sistemi, definiranje odgovornosti in vlog, ipd.). Izvaja tudi poglobljene treninge za razvoj mehkih veščin in coachinge.

Kako voditi zaposlene k razumevanju in uresničevanju vizije?

Marin Vladović

Skozi študijo primera podjetja AutoBrief bo Marin Vladović odgovoril na vprašanja kako doseči skladnost in jasnost vizije, kako jo komunicirati, postaviti ter kako zagotoviti usklajenost glede misije, vizije in ciljev, z vsemi zaposlenimi.

Marin Vladović je soustanovitelj in direktor podjetja AutoBrief, kjer za industrijo mobilnosti razvijajo rešitve za  standardizacijo in poenostavljanje ponavljajočih opravil in zbiranja podatkov.

Strateško načrtovanje HR aktivnosti kot nepogrešljiv element doseganja poslovnih ciljev

Urška Stanovnik

Kadrovska funkcija zajema širok spekter aktivnosti skozi celoten življenjski cikel zaposlenega - od znamčenja delodajalca, zaposlitve, uvajanja in razvoja in vse do razhoda. Katera aktivnost bo v določenem trenutku najbolj v fokusu pa je odvisno predvsem od tega, katere poslovne cilje s tem podpira, predvsem dolgoročno. V kratki predstavitvi bodo predstavljeni praktični primeri na kakšen način je lahko (mora biti) HR vključen v strateški razvoj podjetja ter z načrtovanjem svojih aktivnosti podpre podjetje pri rasti.

Urška Stanovnik že več kot 10 deluje na HR področju, kjer jo bolj kot ustaljene prakse zanimajo novodobni pristopi in načini, kako ustvariti še boljšo izkušnjo za (potencialne) zaposlene. Strmi k temu, da ustvarja ravnovesje med potrebami zaposlenih na eni strani in poslovnimi potrebami na drugi strani.

Kako pridobiti (in obdržati) podporo vodstva za izvedbo HRM aktivnosti?

Edisa Avdić Çiçek

Edisa Avdić Çiçek bo podelila nekaj nasvetov in izkušenj o tem, kako pridobiti podporo vodstva za izvedbo HRM aktivnosti ter kako znati to podporo tudi upravičiti in obdržati. V okviru tega bo med drugim predstavila, kako strateško načrtovati HRM aktivnosti, kako jih predstaviti (vodstvu in zaposlenim) ter kako na koncu tudi dokazati njihovo uspešnost. Med predavanjem bo tudi opozorila, na kaj je potrebno pri vsem tem paziti.

Edisa Avdić Çiçek je People&culture manager v Plastiki Skaza, prepoznavnem družinskem podjetju s tradicijo, ki izjemno znanje prepleta z inovativnimi rešitvami in moderno tehnologijo. So prva izbira partnerjev za razvoj trajnostnih rešitev in izdelkov iz plastike. Edisa je izkušena psihologinja, psihoterapevtka, coachinja, mentorica in interna trenerka z močnim ozadjem na področju HRM in vodenja timov, ki je zaključila tudi MBA. Z več kot 12-letnimi izkušnjami v različnih kadrovskih vlogah je predana misiji opolnomočenja posameznikov in podjetij z namenom, da dosegajo svoj največji potencial. Edisina strast leži v tem, da je na tekočem z najnovejšimi trendi in razvojem tehnologij, kar ji skupaj z njenimi raznolikim interesi omogoča razvoj inovativnih in sodobnih rešitev za podjetja, ki želijo izboljšati svoj pristop pri upravljanju zaposlenih in organizacijski design.

Okrogla miza: Strateški pristop k pridobivanju in zadrževanju kadrov

Tamara Valenčič

Tamara Valenčič je strokovnjakinja na področju razvoja in upravljanja talentov, organizacijskega designa in HRMja ter komuniciranja. Ima bogate izkušnje s povezovanjem dveh strok – HRM in komunikacij, ki jih povezuje v oblikovanje in postavljanje organizacijskih kultur in sodobnih HRM strategij, ki temeljijo na učinkovitosti in vključevanju sodelavcev.Danes je samostojna svetovalka na področju strateškega HRMja ter dobra poznavalka visokotehnoloških okolij in specifik trga IT talentov.Je tudi aktivna članica, mentorica in predavateljica v številnih strokovnih združenjih in ustanoviteljica ter organizatorka srečanj skupine »HRM in the New World«, ki združuje preko 1700 HR strokovnjakov in drugih napredno mislečih ljudi.

Anisa Faganelj

Anisa Faganelj je sociologinja kadrovskega managementa, vodja HR-a, kadrovska managerka (uradno leta 2021), coachinja, sogovornica, poslušalka in človek akcije. Po desetletju nabiranja izkušenj na področju vodenja razvojnih projektov, raziskovanja pomena kakovosti odnosov, urednikovanja in skrbi za interno komuniciranje za različne naročnike, je njena vloga zadnjih šest let odgovornost za zaposlene in njihov razvoj ter za razvoj procesov in napredek v velikih slovenskih podjetjih. Pri tem sledi načelom inovativnega, sodelovalnega, transformacijskega in navdihujočega voditeljstva, podprtega z odprtim komuniciranjem.

Lucia Josić Jazbinšek

Lucia Jazbinšek je strokovnjakinja na področju pridobivanja kadrov, njen portfelj poudarja globoko razumevanje vlog, posameznikov in priložnosti na trgu dela. Močno se zavzema za kadrovske rešitve in strategije pridobivanja talentov. Trenutno kot direktorica Excutive Search oddelka v Karieri Slovenija skrbi za sodoben in agilen pristop kadrovanja na trgu. V karieri, ki traja več kot desetletje, se je osredotočala na privabljanje in zadrževanje talentov. Med vlogami, ki bogatijo njen portfelj najdemo tudi IT podjetje Adacta, kjer je razvijala in izvajala različne strategije zaposlovanja kot vodja pridobivanja talentov. Po izobrazbi je diplomirana ekonomistka, med svojimi lastnostmi prvotno izpostavi močno intuicijo in lahkotnost v komunikaciji.

Monika Teran

Monika od junija 2022 vodi kadrovski oddelek v podjetju SPAR Slovenija d.o.o., ki zaposluje več kot 5.100 sodelavcev in sodelavk. Prej je opravljala podobna dela v družbah Sava Tires (Goodyear), Tobačna Ljubljana (Imperial Brands) in Danfoss Trata. V službenem času jo navdihujejo ljudje in kultura podjetja, v prostem času pa tudi družina, glasba, potovanja in druženja. Po izobrazbi je diplomirana univerzitetna ekonomistka in socialna delavka, zaključila pa je tudi programa ICF Coach in Transakcijska analiza.

Branko Žunec

Branko Žunec je izkušen in prepoznaven poslovni trener, coach in svetovalec tako v Sloveniji kot tudi v tujini. V skoraj 25-ih letih kariere je razvil številne modele in orodja, s katerimi razvija in navduši udeležence. Prav tako pa je strokovnjak na področju menedžmenta, leadershipa in razvoja organizacije v najtežjih izzivih in okoliščinah.

Moč mreženja

Boško Praštalo

Boško Praštalo je v poslovnem svetu prepoznan kot »guru mreženja«, ki je svojo veščino razvijal od otroštva.  Prav zaradi veščin mreženje je danes lastnik licence Superbrands Slovenija, medija Super Znamka in avtor knjige Mreženje - skrivnosti mreženja v zasebnem in poslovnem svetu. Njegova zgodba je povezana s prepričanjem, da je vse mogoče, če smo proaktivni, pozitivno gledamo na življenje in imamo ob sebi prave ljudi. S strastjo in željo, da pomaga ostalim pri lažjem uresničevanju osebnih in poslovnih ciljev, je razvil posebno metodologijo mreženja, ki je zaradi svojih jasnih, preprostih in učljivih lastnosti dostopna vsem.

 

Prijava

Prijavite se s klikom na spodnji gumb:

Cena prijavnine: redna cena = 110 €, zgodnja prijava do 13. 9. = 45 €; DDV že vključen

Organizator dogodka Quantifly, d.o.o. bo na dogodku naredil več posnetkov in fotografij z namenom promocije dogodka oziroma poročanja o dogodku. Fotografiranje in snemanje bo potekalo skladno z veljavnim nacionalnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Uredbo (EU) 2016/679. Fotografije in posnetki dogodka bodo objavljeni na spletnih straneh Quantiflyja in družbenih omrežjih LinkedIn, Facebook, YouTube in Instagram.