Kako so se v Porsche Finance Group Slovenia lotili strateškega HR

Spoznajte našo stranko

Naročnik: Porsche Finance Group Slovenia

Industrija: Financiranje, zavarovanje

Porsche Finance Group Slovenija je podjetje z dolgoletno tradicijo, ki se ukvarja z zagotavljanjem storitev v zvezi z vozili, od financiranja in zavarovanja do servisiranja in vzdrževanja. Zagotavlja vse storitve v zvezi z vozili znamk Volkswagen, Škoda, Audi, Seat, Volkswagen Gospodarska vozila, Porsche in Weltauto.

Glavni izzivi

V Porsche Finance Group Slovenia so se želeli lotiti strateškega HR s sistematičnim in s podatki podprtim pristopom, zaradi česar so se odločili za izvedbo organizacijske diagnostike Quantifly. Hkrati so želeli zaposlenim omogočiti, da anonimno podajo svoje iskreno mnenje o delovnih procesih, skrbi za zadovoljstvo zaposlenih in drugih aspektih delovanja v podjetju.

“Želeli smo vključiti naše ljudi, zaposlenim smo želeli dati priložnost, da izrazijo svoje izzive, kajti samostojno spregovorijo le redki, zlasti če je tematika negativna.”

Maja Kološa, Vodja HR, Porsche Finance Group Slovenia 

Vsako leto do sedaj so na ravni koncerna izvajali interno meritev v podjetju, ki je podala splošno stanje klime in zadovoljstva v podjetju, pri čemer so pogrešali vidik diagnostike, ki bi podala vpogled v specifične probleme in predstavljala podlago za strateško načrtovanje. Quantifly orodje za organizacijsko diagnostiko so v podjetju prepoznali kot tehnično dobro razvito rešitev, ki tudi vsebinsko naslavlja vsa področja, ki so jih želeli preveriti. 

Poglejte, kako so naše stranke z uporabo Quantiflyja hitreje in lažje pridobile (še) bolj poglobljene uvide, hkrati pa tudi podporo pri uvajanju dejanskih sprememb.

“Analiza je bila takšna, kot smo pričakovali. To smo želeli, in to smo tudi dobili.”

Maja Kološa, Vodja HR, Porsche Finance Group Slovenia 

Rešitev

Za izvedbo organizacijske diagnostike je ključna aktivna vključenost in motivacija zaposlenih 

Ob izvedbi Quantifly analize jih je najbolj skrbelo sodelovanje zaposlenih in pripravljenost podati svoje iskreno mnenje o stanju v podjetju, zato je bila še posebno pomembna komunikacijska strategija, ki omogoča, da so zaposleni ustrezno informirani o izvedbi diagnostike in zaupajo v zagotavljanje anonimnosti. Pri tem je ključna transparentnost. 

Poglejte, kako rešujemo skrbi glede tega, kako bodo analizo sprejeli zaposleni.

“Skupaj s podjetjem Quantifly smo predstavili projekt našim zaposlenim in jih motivirali, da bi bila stopnja udeležbe čim višja. Mislim, da smo to dosegli, saj je bila  stopnja udeležbe nad 85 %.” 

Maja Kološa, Vodja HR, Porsche Finance Group Slovenia 

Organizacijska diagnostika kot strateška usmeritev 

Organizacijska diagnostika Quantifly jim je pomagala določiti smer načrtovanja nadaljnjih aktivnosti na področjih, ki so bila identificirana s strani zaposlenih. 

Quantifly analiza je tako ponudila vpogled v sodelovanje znotraj in izven oddelkov, omogočila jim je prepoznavo ključnih zaposlenih, zaposlenih s potencialom za rast in nadaljnji razvoj ter ključnih motivacijskih dejavnikov. Preko omenjenih informacij, v podjetju lažje prepoznavajo dejanske potrebe zaposlenih na delovnem mestu in aktivno naslavljajo najpogostejše frustracije in težave, s katerimi se zaposleni na delovnem mestu soočajo. 

Rezultat

Identificirani so bili izzivi na področju obremenjenosti in razporeditve delovnih aktivnosti, digitalizacije delovnih procesov in okrepitve sodelovanja med različnimi ekipami. Rezultati Quantifly analize jim omogočajo poglobljeno razumevanje t.i. vrelišč (angl. pain points) in prioritizacijo nadaljnih aktivnosti. 

“Zbrali smo res veliko pomembnih informacij.”

Maja Kološa, Vodja HR, Porsche Finance Group Slovenia 

Akcijski koraki 

Na podlagi rezultatov analize so v Porsche Finance Group zaposlili nove sodelavce v ekipah, ki so bile s pomočjo Quantifly analize identificirane kot bolj obremenjene. 

Zaposleni so prepoznali največ priložnosti za izboljšanje učinkovitosti delovnega procesa ravno v digitalizaciji, zato so se pri podjetju odločili povečati število delovnih ur pri zunanjem IT izvajalcu, ki skrbi za tehnično podporo pri postopku digitalizacije. 


Za vzpodbudite sodelovanja med ekipami so vzpostavili interno izmenjavo znanja, načrtujejo pa tudi kroženje po oddelkih, ki bo pozitivno vplivalo na medsebojno povezanost in poznavanje dela v drugih oddelkih, hkrati pa bo v prihodnje omogočalo tudi interno rotacijo med oddelki, ki so v določenih obdobjih v letu bolj obremenjeni. 

V Porsche Finance Group Slovenia že razmišljajo o izvedbi pulzne meritve, s katero bodo preverili uspešno implementacijo ukrepov, ki so jih načrtovali na podlagi rezultatov Quantifly analize. 

Poglejte, kako so v podjetju AutoBrief s pulzno meritvijo preverili, če uvedene spremembe vodijo v pravo smer.

Kaj pa vi, že razmišljate o izbiri Quantiflyja?

Prebrskajte našo spletno stran in  stopite v stik!

“Analizo Quantifly bi priporočila vsakemu, ki želi svoje HR aktivnosti utemeljiti s podatki. Analiza zahteva transparentno komunikacijo in pripravljenost vodstva na sprejemanje in implementacijo ukrepov, ki vodijo v izboljšanje stanja.“ 

Maja Kološa, Vodja HR, Porsche Finance Group Slovenia 

Interaktivna igrica

Spoznaj Quantifly

Spoznajte nas in našo analizo na malo drugačen način.

Spoznaj Quantifly

“Spoznaj Quantifly” je interaktivna igra, preko katere lahko skozi fiktivni primer spoznate, kako točno lahko Quantifly pomaga vaši organizaciji.
Poglej več